Florin Moțiu: De ce nu mai pot fi membru în Biserica Baptistă „Emanuel” din Oradea

„De-a lungul anilor am observat tot mai bine mântuirea falsă, nebiblică, care se predică în biserica aceasta. Sistemul de invitaţie prin ridicare de mână, care îi face pe oameni să socotească că, dacă ridică mâna, dacă se „predau” Domnului, dacă se „dedică”, dacă Îl cheamă pe Isus în inima lor, e nebiblic. În plus, au existat manipulările sentimentale şi psihologice de tot felul: chemarea pe fond muzical, cu scopul de a sensibiliza inimile pentru a răspunde mai uşor chemării predicatorului. Manipularea sentimentală pe seama familiei: apelul lui Paul Negruţ de a se ridica în picioare cei mântuiţi din familii, chemându-i apoi pe cei ce stăteau jos să se predea Domnului, ca să fie în ceruri cu cei dragi. Mântuirea a fost redusă la astfel de decizii uşoare.

Nu se mai predică lucrarea suverană a Duhului Sfânt în naşterea din nou, care regenerează pe cine vrea şi când vrea. Evanghelizările erau ocazii în care predicatorul Îl obliga pe Duhul Sfânt să nască din nou atunci şi acolo!

Dar Paul Negruţ a coborât cu timpul şi mai mult standardul:

În ziua de Ajun de Crăciun, 24 decembrie 2011, a predicat fără să amintească despre păcat, condamnare, mânia lui Dumnezeu şi iad. A spus doar că Dumnezeu are un plan cu toţi cei prezenţi, apoi, la sfârşitul predicii, a făcut chemare! Lucrarea Duhului Sfânt în viaţa celui păcătos începe cu convingerea de păcat. Predica lui Paul Negruţ, care nu a vorbit despre păcătoşenia omului, apoi L-a oferit pe Hristos, nu a fost de la Duhul Sfânt.

Dar totul a culminat în seara de 31 decembrie. Paul Negruţ a predicat din Efeseni 5:16, 17 şi din Psalmul 1. Din nou, nu a vorbit despre păcat, condamnare, mânia lui Dumnezeu şi iad. A terminat predica, apoi a cerut să se roage mai multe persoane de la balcon. Păstorul Vidu a fost numit să încheie seara cu rugăciune. A rostit rugăciunea, poporul era în picioare, aşteptând cuvântul de încheiere şi salutul, când, dintr-o dată, Paul Negruţ a revenit la microfon şi a făcut chemare! În 2 minute a făcut ca unii oameni să ridice mâna ca să se „arunce în braţele lui Isus pentru mântuire”. Aşa rapidă metodă de mântuire nu cred că s-a mai văzut! Mântuirea omului s-a rezolvat extrem de rapid şi de uşor, printr-o ridicare de mână, care însemna: „Vreau să fiu şi eu mântuit!”. Aceasta a ajuns mântuirea la Biserica Baptistă „Emanuel” din Oradea!”

Vezi întreg articolul:

http://predici-reformate.com

Florin Moțiu este cel care a scris, în 2010, un articol consistent (10 pagini) în care îl acuza pe Iosif Țon de pelagianism.

În urma răspunsului lui Iosif Țon, am scris atunci articolul:

Domnule Iosif Țon, iar ați sfeclit-o

Iar Emanuel Conțac a scris articolul:

http://vaisamar.wordpress.com/tag/florin-motiu

În perioada respectivă a apărut și un interviu cu Florin Moțiu:

http://blogosfera.md/view-post-v-121718-0-romana.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s