Interviu cu Paul Negruţ – Mesaj Evanghelic, decembrie 1990

621

– Ceea ce face Alianța [Evanghelică] este să ajute aceste denominații cînd au proiecte mari decît forțele fiecărei denominații în parte. De exemplu, dacă am vrea să deschidem un post de televiziune creștină în România, acest proiect este mai mare decît forțele financiare, spirituale și în personal a oricărei denominații. Nici baptiștii, nici penticostalii, nici creștinii [după Evanghelie], nici ostaşii [Oastea Domnului] nu pot la ora actuală finanţa şi întreţine un post de televiziune.

– Am fost suprins să constat la roate nivelele: preşedinte, guvern. parlament, oamenii înţeleg că România trebuie evanghelizată. […] Un alt lucru care are un element extraordinar de important au constatat ei: în vreme ce partidele se dezbină, oamenii se dezbină, tensiuni în toate grupările sociale, una dintre puținele mișcări care crește în unitate este Alianța Evanghelică. Dacă vă aduceți aminte la deschiderea Congresului, Ioan Alexandru a zis: „De la Alianța Evanghelică ar trebui să învețe toate celelalte grupări sociale, politice și religioase.”

– Un alt obiectiv de perspectivă al Alianței este să ajute România să intre în Europa și în lumea occidentală. Lumea occidentală este o lume evanghelică. Oricît ar fi de neplăcut pentru unii, lumea occidentală este o lume evanghelică. Reforma a făcut ca lumea occidentală să devină în mare parte evanghelică. Guvernele occidentale sînt guverne evanghelice, parlamentele occidentale sînt parlamente, în mare măsură, alcătuite din creștini evanghelici.

– Orice creștin fiind cetățean al unei țări face politică. Dacă cineva va zice: „Eu nu fac politică” îl voi contrazice pentru că participînd la votare a făcut un act politic. Cînd a votat cu X sau Y a făcut politică. El a sprijinit pe ăla și nu pe celălalt. Asta e politică deja. Alianţa Evanghelică nu face politică în sensul că nu se raliază unui partid politic să-i facă jocul. […] Noi nu putem rămîne nepăsători la nedreptăţile sociale care s-ar putea întîmpla în România. Deci Alianța trebuie să spună ca o voce unită a tuturor credincioșilor din Alianța Evanghelică ce credem noi în problemele astea.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s